Tverråsen

Godt skjult inne i Drammensmarka ligger denne relativt store klippeformasjonen. Mange har sett, og man venter vel egentlig på at dovenheten skal slippe taket og tiltakslysten skal komme slik at dette feltet kan få mellom 200 og 500 ruter som det helt sikkert er plass til. Omtalt i Drammensgranitt. Til nå er det ca 30 ruter der. Flere nye ruter er rapportert våren 2009. Vi kommer tilbake med en snarlig oppdatering.

Tverråsen

Allerede før den nye Drammenføreren er tilbake fra trykkeriet er det gått flere nye ruter der:

  • To ruter til høyre for "Startvansker" (rute nummer 5 i føreren, sektor Simpsons): Big Mama 7+ nat, David Hayden.
  • Helt utafor 6 nat på sektor Bryllupsveggen, David Hayden.
  • Maktovertakelse (6+) nat er gått av David Hayden, og går til venstre for Kommunen har makta.
  • Cheese-eating surrender monkeys (7) nat, ca 35 meter til høyre for skisse og ruten Itchy and Sketchy. Gått av Håvard Grothe Lien.
  • Rute nummer 13 er nå gått i fri, og heter "Tak over hodet", er 7- nat og er gått av Ulrike Jüse.
  • Ulrike Jüse gikk også "Det er størrelsen det kommer an på" i brede riss til høyre for skisse på sektor Simpsons, grad ca 7. Navn kommer etterhvert.
  • Samme Ulrike har også gått "Tretrinnsraketten" (5+) ca 60m til venstre for skisse på Bryllupsveggen. Store kamkiler er en fordel på denne.
  • En ny rute (foreløpig uten navn)går opp diederet mellom rute 13 og 14. Avsluttes på hylle som er noe over halvveis i rute 14. Rute 14 kan følges til toppen. Grad 7+, gått av Håvard Grothe Lien. Avslutningen rett opp fra hylla er et nytt prosjekt.
  • "Mr. Burns" går mellom rute 7 og 8 på sektor simpsons. Følger bredt riss opp lite dieder og gjennom et tak. Avsluttes ved samme tre som rute 7. Grad 8-, gått av Håvard Grothe Lien.

Det viser seg også at en rute ble "Glemt" i den nye Drammensføreren: Gulfeber, 7 nat, ligger et stykke til høyre for oppgangen (sektor simpsons). Noen meter til høyre for de markerte takoverhengene der. Den starter opp et gult dieder som skrår mot venstre, deretter ut til høyre under takoverhenget, opp diederet og videre helt til risset forsvinner. Der tar man en liten omvei ut til høyre og kommer tilbake slik at man står med beina ved de siste sikringene. Derfra går det mer eller mindre rett opp til man står på toppen. På veien dit er det litt spennende. Vanlig utstyr, inkludert mikrokiler, kan være fordel med dobbelttau, evt lang slynge under overheng. Ruten er gått av Håvard Grothe Lien og Ulrike Jüse.

 Slideshow fra Tverråsen kan sees HER. Bilder fra den nye Drammensføreren kan sees HER

For de med GPS har Eirik Sjo sendt meg følgende koordinater:

"GROTTA": Helleren foran veggen (32 564150Ø / 6628454N)

"TVERRÅSEN": Punktet tatt midt på klippen, foran renne som fører opp til toppen (32 564201 / 6628618N)

"BRYLLUPSVEGGEN": (32 564139Ø / 6628703N)

 

Valid XHTML and CSS.